Weerbewaking op locatie

Weerbewaking op locatie

Weerbewaking Nederland is een nieuw concept dat je evenement voorziet in het bewaken en het monitoren van het weer op locatie. Weerbewaking Nederland heeft in de loop der jaren meerdere malen mogen fungeren als een extra dienstdie de veiligheid van de bezoekers vergroot. Het weer laat steeds vaker zijn brute kracht zien in ons kleine land en er komen steeds meer evenementen bij. Om die extra service te bieden heeft Weerbewaking Nederland meer dan genoeg kennis vergaard over dit soort weertypen. Mede door studies te volgen over (extreem) weer. Maar het gaat verder dan alleen het slechte weer. Naast regen en onweer is wind ook een belangrijke factor voor bijvoorbeeld pyrotechniek, banners, doeken, vuurwerk etc. Ook de temperatuur mag men niet onderschatten. Weerbewaking is niet alleen belangrijk bij grote evenementen of festivals, er zijn tal van buitenactiviteiten waarbij onze diensten voor een schappelijke prijs aangevraagd kunnen worden.

Weerbewaking op locatie geeft direct inzicht in het weer. Een stormchaser op locatie weet meteen waar je mee te maken hebt. Beelden op radar kunnen dit bevestigen. Gecombineerd  met externe apparatuur die we meenemen op locatie kan er ruim van te voren gewaarschuwd worden. Het grote voordeel op locatie is dat er gelijk gehandeld kan worden met de CP om zo snel te schakelen naar het vooraf afgestemd noodplan.

Weatherlab

Als er iets belangrijk is bij een outdoor event is dat direct schakelen bij een calamiteit. Daarom maakt Weerbewaking.nl gebruik van een “weatherlab”.
Ons weatherlab is een locatie op het terein van het evenement of festival waarin alles wordt opgesteld. Het beste is om dit op de zelfde plek als de CP te doen. Laptop, tablet en control panel van de Davis VP2 Pro Weerstation. Dit paneel communiceert met het weerstation dat bijvoorbeeld op het dak van het podium, of aan een ander hoog punt wordt bevestigd. Deze meet o.a. de temperatuur, de windsnelheid, barometer en andere belangrijke factoren. Op deze manier staaT het evenement in directe verbinding met het weer, de organisatie, hulpverleners en gemeente.En kunnen we ten aller tijden informatie over het weer raadplegen en heel snel handelen binnen de festivaldriehoek, mocht er een dreigende weersituatie ontstaan.

Info op locatie

Niets is zo veranderlijk als het weer! Daarom zorgt Weerbewaking.nl ervoor dat zelfs voor het evenement begint, je al up to date bent van het aankomende weer. Zo kun je interne en externe maatregelen nemen om het evenement zo goed mogelijk te laten verlopen. Maximaal 3 dagen van te voren is het mogelijk om dagelijks een update te krijgen. Hierin worden de basiselementen zoals neerslag, temperatuur en wind besproken.

  • Accurate weerinformatie op uw festival.
  • Gelijk kunnen schakelen voor het noodweer toeslaat.
  • Wordt niet verrast door noodweer.
  • Haal het beste in huis met een weerkundige en stormchaser
  • 15 jaar ervaring in op en afbouw van festivals.