Grote tent op Rebirth Festival ingestort na windvlaag

Grote tent op Rebirth Festival ingestort na windvlaag

Haaren-1-1024x599

Op een festivalterrein is dinsdagmiddag een tent ingestort. Volgens de organisatie zijn daarbij geen gewonden gevallen.

Dit is het meest pijnlijke wat er kan gebeuren tijdens of voor een festival. Vandaag was er kans op onweer met hagel en flinke windstoten. Een van de eerste dingen die we doen, is het advies geven om de tenten dicht te knopen. Potdicht wel te verstaan! Doe je dit niet, dan komt de wind er geheid onder en is de tent een grote parachute. Waardoor de haringen een voor een uit de grond worden getrokken. Tegen windsnelheden die een shelfcloud kan veroorzaken zijn ook triangels niet tegen bestand en worden door herhaaldelijke klappen van het zeil uit de grond getrokken. Helaas waren ze hier nog bezig met de opbouw van de tent en zaten de zinkstukken er nog niet in. Noodweer houdt hier op geen enkele manier rekening mee. Dit is een pijnlijk voorbeeld waarom weerbewaking op locatie zo enorm belangrijk is. Bij weerbewaking op locatie, ook tijdens de opbouw, kunnen we de organisatie in real time inlichten. Dit heeft oa. Stuiterbal en Carnaval festival dit jaar al veel schade gescheeld. Ook bij Paaspop is er een tent gescheurd. De ware toedracht is daar voor ons onbekend. Onze kennis van noodweer en het opbouwen van festivals zijn noodzakelijk voor een groot evenement als deze. Daarom streven we er ook naar om op onze festivals, altijd alle zeilen bij te zetten mocht er noodweer aankomen. Foto’s:Bart Meesters

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *